Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven

Als je sport heb je meer voeding nodig om te kunnen herstellen van de work-out. Denk hierbij aan vitaminen en mineralen of proteïnen en koolhydraten. Voedingssupplementen zijn voor sporters minstens zo belangrijk als de training zelf. We hebben daarom diverse merken in ons assortiment en een grote voorraad sportvoeding.

Waarom voedingssupplementen?

In Nederland krijgen we over het algemeen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen via het dagelijkse voedsel binnen. Het hele jaar door zijn er veel fruit- en groentesoorten verkrijgbaar, waardoor we kunnen variëren.

Toch zijn er omstandigheden waardoor tekorten kunnen ontstaan. Milieuvervuiling, drukke werkzaamheden, ongezond eten, roken, diëten, stress en ga zo maar door. Die tekorten kun je op een goede manier aanvullen door voedingssupplementen te gebruiken.

Er zijn ook voedingssupplementen die voor een specifiek doel gebruikt worden. Zo kunnen ze helpen bij het reinigen van de darmen, het reinigen van de lever, vaten reinigen, energie-verrijkend, cholesterolverlagend, tegen hoge bloeddruk, snellere genezing van wonden, gewichtsproblemen, schimmelinfecties, preventie van hart- en vaatziekten.

Wanneer jij je lichaam niet voorziet van alle goede voedingsstoffen, ben je niet altijd gezond en kun je daar last van krijgen.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen kunnen pillen, capsules, tabletten, poeders, drankjes of druppels zijn. Allemaal zijn ze bedoeld om stoffen die goed voor ons zijn in voldoende mate binnen te krijgen.

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op het voedsel, niet als vervanging! Zo zijn er voedingssupplementen die extra vitamine, extra mineralen, of een combinatie (multi) bevatten. Sommigen zijn gericht op een specifieke doelgroep: bijvoorbeeld hardlopers, krachtsporters of duursporters.